2015. június 23., kedd

Rendszerezz és hasznosíts újra!

Az van, hogy nagyon szeretem a kávékapszulás kávét, egyelten nagy hátránya, hogy a műanyag kapszulák nem éppen környezetbarátak, de sajnos életmódomból kifolyólag a hétköznapokban, - kénytelen vagyok ezt élvezni. A ráérősebb hétvégéken viszont igazi kotyogós kávét iszunk!
A kapszulák dobozait, viszont imádom újrahasznosítani.És hogy necsak egy sima levágomafüleketsbeledobálokmindenfélét legyen, beszereztem pár ív csomagolópapírt, nyomtattam pár címkét, és neki is láttam.

 Hozzávalók:

üres dobozok
csomagolópapír
ragasztó stift
olló
kinyomtatott  vagy rajzolt címkék


Saccperkábé levágtam egy, a doboz szélességének plusz a ráhagyásnak megfelelő darabot amit ragasztóstifttel, körben rá is ragasztottam.


A doboz tetején kisebb részt hagytam, ennek sarkait bevágtam, hogy vissza tudjam hajtani a doboz belső részére. Az alján nagyobb lett a ráhagyás, itt szerettem volna ha teljesen beteríti a csomagolópapír a doboz alját.
Amikor a csomagolással kész lettem, neten nagyon sok nyomtatható címke van, amelyek ingyen letölthetőek, de használhatunk készen kapható matricákat is. Én sima irodai papírra nyomtattam párat, és ezt ragasztottam a dobozok oldalára.


Kétoldalas csomagolópapírt használtam, aminek vagy a pöttyös vagy a csíkos oldalát használtam, a csíkokat függőlegesen és vízsszintesen is vágtam. (Ha jól emlékszem KIK-ben vettem)


Már csak meg kell tölteni őket: 


5 dobozt készítettem, nálam az előszoba beépített szekrényébe kerültek :) Jó munkát, kreatív szép estét kívánok! :)3 megjegyzés:

  1. Big grat, naaagyon rendben van az egész blog, csak így tovább, :-) Heni,Zoboralja

    VálaszTörlés
  2. Big grat, naaagyon rendben van az egész blog, csak így tovább, :-) Heni,Zoboralja

    VálaszTörlés
  3. Ohh.. Köszönöm! Üdv, Melinda :)

    VálaszTörlés