2016. január 30., szombat

Téli álmok


Minden évszaknak megvan a maga bája, a téli táj nyugodt, békés világa is inspirálhat bennünket otthonunk kialakításában. A hosszú, hideg estéken hajlamosak vagyunk összekuporodni a kanapén egy jó könyv és egy forró ital társaságában. Ha nem szeretjük a mínuszokat Celzius fokokat, gondoljunk az ablakon kirajzolódó jégvirágokra, mert minden évszakban érdemes a kedves, pozitív élményeket keresni.



A karácsonyi dekorációkat talán már elpakoltuk, de néhány mécses, gyertya biztosan kellemesebbé teszi a téli estéket. Melegséget csempészhetünk otthonunkba pihe-puha takarókkal, szőrmék és kötött anyagok is sok lakberendezési áruházban megtalálható.








Már nem kell feltétlenül kémény, ha kandallót szeretnénk, biokandallók széles választékban állnak rendelkezésünkre, az asztalitól a térben elhelyezhetőn át, egészen a falba süllyesztettig.





A tél színei a tompa barna, szürke, bézs nem feltétlenül hideg színek akkor sem, ha fehérrel párosítjuk.







Dekorációk a természet kincsei – bogyók, gallyak, toboz, fenyő, alma, narancs, citrom, moha, dió és más termések. Maradhatnak olyan téli motívumok is, amelyek nem a karácsonyhoz kapcsolódnak, hóember, hópehely, szánkó, korcsolya.





Nyugodtan becsempészhetjük már a tavaszt is, kaspóban már kaphatóak a hagymás növények, mint a jácint vagy nárcisz.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése